Placeholder for Asperges 2Asperges 2

Eerste kasasperges geveild bij ZON

Het aspergeseizoen 2024 is afgetrapt

Vandaag, donderdag 15 februari, zijn de eerste kasasperges van het nieuwe seizoen via het digitaal platform voor de daghandel van ZON verkocht. Hiermee heeft ZON het aspergeseizoen van 2024 afgetrapt. Er staan dit jaar wederom mooie campagnes op de planning die de consument inspiratie bieden om aan de slag te gaan met asperges. Ook neemt ZON deel in het generieke samenwerkingsverband van Stichting Nederlands Asperge Centrum.

Het eerste kistje van 5 kilo asperges AA wit klasse 1 werd gekocht door Lei Matthijssen voor ???? euro per kilo. ZON verdubbelt dit bedrag. De opbrengst wordt beschikbaar gesteld voor KidzBase. Deze stichting brengt kleur in het leven van kinderen die door een verstoorde thuissituatie niet meer kunnen opgroeien in hun eigen gezin. Voor meer informatie over de mooie projecten van Kidzbase kijkt u op de website.

Placeholder for 20240215 09073520240215 090735

Verwachtingen start seizoen

"De verwachting is dat de asperges nu mondjesmaat binnen zullen komen. Een aantal telers heeft hun velden verwarmd door warme slangen te plaatsen onder de aspergebedden, waardoor de eerste asperges eerder op de markt zijn (al dan niet met tunnels). Ook zijn er telers die asperges telen in kassen. De grote bulk van de aspergeproductie komt nog steeds uit volle grond en daarvoor is het nog tot april wachten. Voor Pasen is de verwachting dat er alleen verwarmde asperges beschikbaar zal zijn en hierdoor de prijs stevig zal aantrekken.

Voor de algemene aspergeverkoop zijn kasasperges trouwens een groot voordeel: de vollegrondsproductie levert enorme hoeveelheden in een korte periode op en dankzij de kasasperges kunnen we de consument daar al vooraf warm voor maken, zodat de vraag binnenkort groot genoeg is. En de smaak en kleur zijn helemaal hetzelfde."

Join ZON

Get in touch with the Sales department

Want to know more about what ZON can do for you? Then make an appointment with one of the Product Managers.

Door het bovenstaande formulier in te vullen en te verzenden gaat u akkoord met onze privacy policy. Wij zullen uw persoonlijke data volgens onze privacy- en veiligheidsrichtlijnen zorgvuldig opslaan, beheren en enkel gebruiken om u te voorzien van meer informatie.