Placeholder for 20240307 img 3645 53579190074 o20240307 img 3645 53579190074 o

Tweede editie van de Koper- en Telerdag bij ZON

Donderdag 7 maart heeft de tweede editie van de Koper- en Telerdag plaatsgevonden bij ZON. Een mooie gelegenheid wat telers, klanten en ZON-medewerkers bij elkaar bracht. Wij kijken terug op een geslaagde middag, welke druk werd bezocht door klanten en telers uit het hele land.

Groei

John Willems, directeur bij ZON fruit & vegetables, opende de middag met een welkomstwoord.

"We willen ons klokaanbod laten aansluiten bij de vraag, daarom steken we veel energie in het verbreden van het aanbod en ook in het winterseizoen een groei doormaken. Daar hebben ook onze leden profijt van, want hoe gelukkiger de klant, hoe gelukkiger onze leden. Zo groeien we stap voor stap uit naar een digitaal platform voor de daghandel", verklaarde de ZON-directeur. John noemde de samenwerking met Kompany bij de klokverkoop van komkommers en herfsttomaten als goed voorbeeld om de samenwerking op het platform uit te bouwen. Inmiddels worden er al een maand perssinaasappelen van Jaguar voor de klok aangeboden. "Ook klanten zien in dat het in ieders voordeel is om het aanbod voor de daghandel in Nederland te bundelen. Daarbij beginnen we kleinschalig en gaan we het samen uitbouwen."

Het programma ging verder met een presentatie van André van Kruijssen, directeur van bloemenveiling Plantion in Ede. Een andere branche dan de groenten en fruit, maar wel eentje met dezelfde uitdagingen. Net als ZON is deze bloemenveiling ook in de weer met het klokverkoopsysteem KOSMOS. De veiling is met een omzet van 106 miljoen euro een kleintje in vergelijking met grote reus FloraHolland dat een omzet van ruim 5 miljard euro heeft. Toch heeft Plantion zeker bestaansrecht, betoogde de directeur. "Maar we hebben wel de uitdaging en de opdracht om te vernieuwen. Als je vijf of tien jaar niets doet, dan zijn we er snel niet meer. Daarom is het zo belangrijk dat je de verbinding hebt met je klanten en telers.

Placeholder for B07 A7854B07 A7854
Een dag met een breed gezelschap van klanten, eigen telers en de mensen van ZON waarbij wij het contact tussen klanten en telers stimuleren om zo de klantgerichtheid te bewaren en ideeën uit te wisselen.
John Willems
Directeur ZON

Interactief Informatieplein

Na afloop van de presentatie zette het programma zich voort op het Informatieplein. Telers van ZON vertelde collega-telers en klanten meer over hun producten, nieuwe concepten én verpakkingsmogelijkheden middels ingerichte stands. Ook Spaanse leveranciers van ZON waren aanwezig om hun mooie assortiment te delen met de aanwezigen. Het informatieplein bood de mogelijkheid om kennis met elkaar te maken, te netwerken en inspiratie op te doen. Dit allemaal gebeurde onder het genot van een hapje en een drankje.

De aanwezigen keerden met een goedgevulde goodiebag weer huiswaarts.

Placeholder for B07 A8048B07 A8048
Placeholder for B07 A8025B07 A8025
Placeholder for B07 A8065B07 A8065
Placeholder for B07 A7805B07 A7805
Placeholder for B07 A7854B07 A7854
Placeholder for B07 A7994B07 A7994

Join ZON

Placeholder for Paprikas in ZLC 5Paprikas in ZLC 5
Membership
Membership

Become a member of ZON and feel welcome at cooperative of passionate growers and employees who get everything for you from the market.

  • Sharing knowledge with other growers
  • The best possible price for your product
  • A competitive commission
Placeholder for Roy Houben savooie kool 28Roy Houben savooie kool 28
Contract agreements
Contract agreements

Well organized own sales and still looking for the sales tool for the sale of your products?

  • Use the latest possibilities of the digital platform for day trading
  • Fixed agreements about the product to be delivered
  • A fair and good price
  • Certainty about product purchase